مقدمه در سال های اخیر، اهمیت، مقبولیت و مصرف فرآورده های پروبیوتیک، خواه فرآورده های غذایی و خواه قرص ها و کپسول های دارویی، تا به آنجا گسترش یافته است که انواع فرآورده های پروبیوتیک ویژه حیوانات مزرعه و خانگی نیز تولید می شوند و به فروش می رسند. چنین تمایلی به مصرف این فرآورده ها از رویکرد سالم خوری و طبیعی خوری مصرف کنندگان امروز به دلیل آگاهی یافتن از ارتباط این نوع الگوی غذایی با سلامت انسان ناشی شده است. بنابراین در تمامی فرآورده های پروبیوتیک، ارزش اساسی محصول خواص سلامت بخشی آن است و از این رو این فرآورده ها در دسته فرآورده های سلامت بخش یا هدفمند Functional foods طبقه بندی می شوند. تاریخچه پروبیوتیک ها براساس فرضیه مچنیکوف : معیارهای اساسی در گزینش پروبیوتیکها مزایای کاربرد پروبیوتیکها در رژیم غذایی حیوانات مزرعه و خانگی ویژگیهای اساسی پروبیوتیک ها ویژگی های فرآورده های غذایی که به عنوان محیط های حاوی پروبیوتیکها انتخاب می شوند: مراحل عمومی تولید ماست پروبیوتیک خط تولید ماست منجمد پروبیوتیک ناشی از اختلاط ماست و مخلوط بسته بندی ... ...