تیز آب یا اسید (به زبان لاتین acidus به معنای ترش) مادهای شیمیایی است که مشخصههای محلولهای آبی آن مزه? ترش، توانایی تغییر رنگ تورنسل آبی به قرمز، و نیز توانایی واکنش با بازها و بعضی فلزات ویژه (همچون کلسیم) و تشکیل نمک هستند. محلولهای آبی اسیدی دارای پیاچ کمتر از ? هستند. پیاچ پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یونهای مثبت هیدروژن است. محلولها یا مواد شیمیایی را که ویژگیهای اسیدمانند داشته باشند اسیدی میخوانند. باز در شیمی، مادهای است که، محلول آبی آن یونهای هیدروکسید (-OH) آزاد میکند، در صورت تماس لغزنده هستند، در صورت مزه کردن مزه تلخ دارند، وقتی با اسیدها واکنش دهند نمک تولید میکنند، باعث برانگیخته شدن برخی واکنشهای شیمیایی میشوند(کاتالیز باز) و دریافت کننده پروتون از اهداکنندههای پروتون هستند. در ...
ترحمی
پنجشنبه 17 مهر 1399 ساعت 11:34