چکیدهایران علیرغم رتبه اول جهانی در تولید انار، به علت عدم توسعه روش های مکان زهی برای فرآوری در ردیف دومصادرات قرار دارد. در پژوهش حاضر طراحی ساخت و ارز یابی ک دستگاه دانه کن انار ارتعاشی مجهز به سامانه هواانجام پذیرفت. تاثیرعوامل اصلی دامنه و بسامد ارتعاش بر درصد جدایش و آسیب دانه ها مورد آزمون قرار گرفت. جداکردن دانه در دو حالت ارتعاش- جت ه و وا جت هوا به تنهایی در سه نوع برش م وهی صورت پذیرفت. تجز هی یوار انسدادهها نشان داد که نوع برش، بسامد و دامنه ارتعاش تأ ریث معنیداری بر درصد دانه یها خارج شده و آسیب دهید درسطح احتمال % 1داشتند. بیشترین مقدار جدایش دانه ها در بسامد 30هرتز و دامنه ارتعاش 4میلی متر در برش میوه بهصورت مورب به میزان 87درصد اتفاق افتاد. در این حالت مقدار آسیب وارده به دانه ها در اثر فشار باد 23درصداندازه گیری شد. یمقا سه دو روش جدا کردن دانه توسط ارتعاش- جت هوا و جت هوا به تنهایی اختلاف معنیداری درسطح احتمال % 5بر درصد جدایش و درصد آسیب ناشی از جدایش را نشان داد ...