نُخود یا نَخود (نام علمی: Cicer arietinum ) از دانههای خوراکی (حبوبات) است. نخود را در زبان پهلوی، نخود (naxod) میگفتند. لوبیا نام نوعی دانه خوراکی است. در سال ???? میلادی لوبیا به نام مکزیکی اولیهاش «ایاکوک» از آمریکا به اروپا آورده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافت و اکنون همه ساله میلیونها تن به مصرف میرسد و یکی از مواد غذایی نسبتاً ارزان و فراوان است. عدس، مَرجو یا مَرجُمَک(نام علمی: Lens esculinaris )، گیاهی کوچک شبیه به نخود و دانه? آن از دانههای خوراکی (حبوبات) است که معمولاً در خاکهای فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته میشود. عدس در انواع و رنگهای گوناگونی وجود دارد که عدس قهوهای، سبز، نارنجی از آن جملهاند. از عدس قرمز برای تهیه شوربایرنگی استفاده میشود. برای پختن نان، عدس را با آرد مخلوط میکنن ...
ترحمی
پنجشنبه 17 مهر 1399 ساعت 08:23