عنوان : ورزش و تغذیه 18 صفحه فرمت : ورد منبع دارد. مقدمه تعدادی از عوامل فیزیولوژیک، زیست شیمیایی، روان شناختی و تغذیه ای که ممکن است محدود کنندة عملکرد ورزشکار باشد تا کنون شناسایی شده است. ورزشکاران و مشاورین علمی و پزشکی آنان جهت نیل به موفقیت درصدد شناسایی این عوامل و راه های به حداقل رساندن اثرات بالقوة آنها هستند. این امر موجب به کارگیری گستردة راهبردهای تغذیه ای با توجه به درجات مختلف کارایی شده است . به غذاها و اجزای از آن ها که می توانند ظرفیت فرد را در اجرای کار بالا ببرند مواد نیروزا گفته می شود (ویلیامز، 1983). در یک سوی طیف مواد نیروزا، غذاهای طبیعی و در سوی دیگر داروها قرار دارند: با این همه، در این بین ترکیباتی نیز وجود دارد که دسته بندی آن ها مشکل تر است، این اصطلاح به شماری از غذاها، از جمله غذاهای پرکربوهیدرات (ویلیامز، 1998)، و نوشابه های ورزشی محتوی کربوهیدرات – الکترولیت (مون و ئیروفس، 1998) که تأثیرشان بر ظرفیت ورزشی قطعی است، اطلاق می شود. با این همه، معمولاً این واژه به مواد یا ترکیبات غذایی خاص اطلاق می شود تا به غذاهای کامل. ما در این بخش ...